Med träning kan du må bättre

Kanske är du redan en inbiten träningsmänniska eller så lever du för stunden och tänker att träning kommer jag att hinna med någon gång. Det är viktigt att finna en balans mellan träning och livet. Det kan inte vara ingenting eller allting, utan man måste finna en balans som gör att man mår bra, men inte försakar träning och hälsa, kroppen behöver fysisk aktivitet för att må bra, det räcker inte med att köra vardagsmotion och tro att man kommer att ha tider senare i livet att röra på sig mer.

Man måste skapa bra vanor redan i en tidig ålder. All utomhus och inomhus aktivitet kan hjälpa barn och ungdomar att komma in i en form av träning. Genom att börja med någon sport som man gillar i unga år, kanske man också skapar sig vanor som följer med en till vuxenlivet. Det kan dock vara värre för de barn och ungdomar som inte rört på sig mer än på skolidrotten då de inte anpassat sig efter träning och kanske anser att de inte är behov av träning. Det kan vara svårt som vuxen att skapa bra träningsrutiner om man var ett utav dessa barn som inte hade någon tränande förälder eller inte tränade själv. För det krävs ett litet intresse och en hel massa vilja att ta tag i sitt liv och börja med nya vanor. Men alla kan, och alla bör skapa möjligheter för träning. Det spelar faktiskt ingen roll om det till en början bara är en extra massa vardagsmotion eller att man tänker på att skära ned på intaget av sötsaker eller snabbmat.

Genom att göra några medvetna val har man redan börjat på sitt nya liv. Och genom att börja träna och se det som en billig livförsäkring för att få ett längre och friskare liv så kommer man att må bättre, man kommer att orka mer och träning gör också så man kommer att bli gladare.