När det positiva blir negativt

Alla kanske tror att all träning är bra träning, du kan träna själv med personliga app som en egen personlig tränare, eller så går du iväg på gym och tränar. Men all träning är inte bra träning och man kan faktiskt träna fel.

Genom att ta ut sig för mycket i början av sin träningskarriär kan man skada sig. Många misstag som kan uppstå på gymmet om man inte vet hur man ska använda träningsmaskinerna är att man lyfter fel eller för tungt. Detta kan resultera i att du kan få muskelbristningar eller att du överbelastar andra muskler än de du har för avsikt att träna. Genom att överkompensera med andra muskelgrupper vid styrketräning kan du felbelasta dem, och då kan du råka ut för skador som tar längre tid att läka, vilket resulterar i att du får avstå från träning under en längre tid.

Det är därför viktigt att du tar hjälp av gymmets personal eller bokar ett par tider med en personlig tränare. De finns där för att hjälpa och stötta dig och framför allt se till att du inte skadar dig eller någon annan. Det är inte fel att ta emot hjälp för att kunna maxa sin egen träning, för att du ska få ut så mycket av din träningstid är det helt okej att ta hjälp av andra kunder som tränar i lokalen. Du är inte ensam i din träningsresa, du behöver bara fråga så kan du utvecklas i din träning.

Så se till att träna rätt, ta inte ut dig i början och skapa långsiktiga mål så att din kropp mår bra i nuet och längre fram. En stabil och hållbar träning är en positiv sak. Så börja träna på gym där det rätta stödet och stöttningen finns. Ta tag i ditt liv idag och skjut inte upp något till en annan dag som du kan göra idag.