Det finns en rad olika gym runt omkring i Sverige och världen, genom att finna ett gym som passar dina behov och förutsättningar kan du skapa de bästa förutsättningarna för dig. Många tror kanske att gym endast handlar om personer som lyfter vikter och redan är muskelberg. Eller personer som är trådsmala och ger alla andra komplex. Men så är det inte, det finns faktiskt en trevlig gemenskap på ett gym. Man känner sig alltid välkommen och de flesta som tränar på ett gym är oftast villiga att hjälpa och stötta om du har frågor.

Men med gym kan det också menas att träna tillsammans, man kan ha en träningskompis som man testar olika maskiner eller genomför ett litet träningsprogram med eller så tävlar man helt enkelt om vem som kan lyfta mest. Det kan vara så att man testar de olika passen som kanske också finns på gymmet. Det kan finnas spinning, crosstraining, gympa, dans eller olika fyspass i gymhallen. Det gäller bara att finna det du brinner för, ingen människa är den andra lik därför är det viktigt att finna det du kan klara av och som du tycker är roligt.

Att träna på gym minskar din stress nivå, du mår bättre och kommer att kunna varva ner och sova bättre. Fördelarna med att träna på gym kan också vara att man har tillgång till personlig hjälp och kan kanske boka en personlig tränare som hjälper en att utforma ett program som stärker ens specifika svagheter. Genom att träna på gym behöver man själv inte inhandla en massa olika träningsredskap att ha hemma eftersom tillgången till utrustningen på gymmet är mer än tillfredsställande för dina muskler.

Så har du aldrig tränat på gym, gå dit kör några prova på gånger och testa dig fram. Kanske blir du gymmets muskelberg i framtiden