Sporter som inte kräver så mycket fysisk aktivitet

Kanske anser du att bara några sporter kan klassas som sport. Men det finns faktiskt sporter som inte kräver så mycket ansträngning som ett maraton, en fotbollsmatch eller ett eget träningspass. Det finns andra sporter så som dart, biljard och faktiskt schack.

Som träningsmänniska kanske det känns konstigt att tänka på att någon som spelar dart faktiskt klassar sin aktivitet som sport. Men det är faktiskt så att för att bli bra på en sport måste man träna och träna. Alltså precis som vilken annan aktivitet som helst som kräver kroppens förmåga att kunna utövas så måste man öva för att stärka sina rörelser. I vissa sporter krävs det mer hjärnkapacitet, vilket innebär att för att klara av att utöva någon sport överhuvudtaget måste man träna fysiskt. Hjärnan behöver motion för att fungera till fullo, vilket många kanske glömmer eller inte tror på. Men för att bli smartare behöver man röra på sig. Om man sedan gör hjärngympa med strategiska utmaningar och problemlösningar kommer man också att kunna utöva sporter som inte kräver lika mycket fysisk aktivitet.

Schack som en sport är alltså lika utmattande som ett träningspass, eftersom hjärnan är den som arbetar. Både fysisk och psykisk aktivitet kan vara uttröttande fast på olika sätt. Kanske har du haft en stressig dag på arbetet med möten, en massa dokument att skriva eller något nytt projekt som upptar all din tid och energi. Det är på samma sätt med en schackspelare, energin flödar inte ur kroppens energi utan från hjärnkapaciteten.

Så vilken sport du än utövar, där kropp eller knopp arbetar är det viktigt att bibehålla din träning och hela tiden sträva efter att bli bättre. För sport kommer i olika former och det du anser vara en sport kanske någon annan inte tycker. Men sport menas att du anstränger dig och ger det lilla extra för att bli ditt bästa jag.