Träning för dig själv eller för andra?

Ibland funderar jag på vem man tränar för. Det självklara valet måste väl vara att man tränar för sig själv och sitt eget välbefinnande. Men ändå ser jag människor som jagar efter andras bekräftelse. Främst genom social media där den främsta av dagens kommunikation sker. Man vill få så många “likes” som möjligt och är det ingen som gillar dessa inlägg som man gör, spricker bubblan av självförtroendet. Det kan faktiskt vara så illa att man ger upp träningen eller rent av kastar sig in i ett frosseri för att sabba kosten.

Hur kan jag veta att träning är mer för andra än för sig själv. Enkelt, hur många taggar inte sig själv när de är på gymmet, Har sett personer posera när någon kamrat eller medarbetare på gymmet tagit bilden när man gör någon häftig inövad övning. Dessa människor ockuperar utrustningen för andra motionärer endast för att posera. Självklart tar träningen för dessa individer hela kvällen, men om man skulle se på den faktiska tiden som de verkligen tränar då skulle det bli max en halvtimme.

Det är självklart att man kan söka inspiration och bekräftelse från andra, man kanske skulle må bättre av att fler sa att man är bra eller kämpar på duktigt. Men sök inte efter den falska bekräftelsen där ett “like” är viktigare än din egen känsla över din bedrift.

Du får aldrig glömma din egen självkänsla, du är den viktigaste personen i ditt eget liv och när du börjar ta hand om dig själv genom kost och träning kommer du att gilla dig själv bättre. Vilket innebär att ju mer du börjar trivas med dig själv, ju bättre mår du. Utan en massa tomma “likes” från människor som troligtvis inte skulle reagera på den livsomställning du faktiskt gjort.

Använd sociala medier för att kommunicera och vara aktiv med de saker du vill, men tro på din egen lycka och självkänsla.