Träning är bra för kropp och själ, man orkar mer och självklart kommer man i form och känner sig mer vältränad. Att träna tillsammans på ett gym i Malmö ökar gemenskapen mellan olika människor. Träningen blir ett sätt att öka livsglädje.

Många kanske anser att träning är något man gör själv, antingen i löpspåret eller på en cykel. Men det finns många andra former av träning och att besöka ett gym kan anses som en hobby. Om man tar sig tid och visar engagemang i sin hobby kan man också både bli bättre och må bättre. Inte bara fysiskt utan även psykiskt. Man mår bättre socialt att träna på ett gym, där man möter andra människor som också är där för att nöta på maskinerna, Man kan prata med andra, skapa nya kontakter eller hjälpa någon annan som är i behov av stöd. Hur man än väljer att interagera med andra så skapar man en social tillvaro.

På ett gym samlas likasinnade och alla har varit nybörjare så ingen kommer att tycka att det är konstigt om du inte kan allt de första gångerna du kommer dit. Alla måste öva för att nå resultat och för att få ut det mesta av ett träningspass måste man också känna sina egna begränsningar och vad man klarar av. Att testa med andra i olika cirkelgym eller träningspass, märker man också hur mycket man klarar av innan orken tar slut. Man finner en jämnare balans och lär sig att fördela sin uthållighet så att den räcker hela träningspasset. Det är inte meningen att du ska köra slut på dig de första tio minuterna på gymmet utan du ska kunna göra samma övningar vid flera upprepningar. Att träna tillsammans lär dig att förstå din egen kropp men också behärska träningstekniken.

Tillsammans på ett gym stöttar och peppar vi varandra för att alla ska må bra och känna sig välkomna tillbaka, igen och igen.