Vätskekontroller är viktiga

Det är viktigt att fylla på med vatten när man tränar, inte en massa energidricka eller proteinpulver utan rent kranvatten. Genom att fylla på vätska medan man tränar ger man också energi åt musklerna, man orkar mer och man riskerar inte att bli uttorkad.

Självklart kan man dricka energidryck som ger energi för att orka mer. Man får en tillfredsställelse och ökad energi genom att dricka drycker som innehåller koffein, men är man intresserad av att ett naturligare och mer hälsosammare alternativ så är vatten drycken för dig. Många idrottare och personer som styrketränar använder proteindrinkar för att ge musklerna extra energi innan, under och efter träning. Detta kan vara ett bra komplement när man vill stärka sin kropp och bygga muskler.

Självklart kan man bygga muskler utan att fylla kroppen med extra tillskott, men det kan ta lite längre tid och kanske kan du aldrig riktigt få de där supersnygga musklerna. Men vem vet, du kanske lever längre, har en kropp som klarar av att träna längre.

Vatten är en naturlig källa till att släcka törst. Vatten ökar energinivåerna och får dig att känna dig yngre och piggare. Vatten gör också att överflödig vätska i kroppen försvinner snabbare. Vilket resulterar i att du känner dig smalare. Att dricka vatten är också bra för din hy, så se till att drick mycket vatten.

När det är varmt och du svettas mycket är det superviktigt att fylla på med vätska för att din kropp inte ska torka ut. Du kommer att känna dig trött och hängig om du inte får i dig tillräckligt mycket vatten, därför är det viktigt att du har en vattenflaska till hands när du tränar så att du hela tiden kan dricka den vätska du förlorar när du rör på dig. Det finns till och med vätskeväskor som du kan ha runt midjan när du springer, så inga ursäkter för att inte kunna ha vätska till hands.